Pietje Bell, van lastpak tot held!

Vanmiddag hadden we een geweldige afsluiting van ons thema “Wij geven een voorstelling!”

We hebben ons dit thema verdiept in het schrijven van een toneelscript en in de
uitvoering ervan.

Samen hebben we een plot bedacht dat ging over (de tijd van ) Pietje Bell. Hij leefde in de tijd van onze opa’s en oma’s. Voordat we echt een stuk konden gaan schrijven moesten we eerst ontdekken wat voor tijd dat was. Hoe ging het vroeger eigenlijk op school? En hoe zagen de huiskamers van toen eruit? Welke spullen gebruikten mensen toen? We hebben over de tijd van vroeger gelezen en we hebben onze opa’s en oma’s geinterviewd.

Toen konden we aan de slag. We schreven samen met de juf (en later alleen) in vier scenes een prachtig script over “Pietje Bell, van lastpak tot held!”.  Musical juf Laura (van de Musicialschool Lalalau ) gaf ons toneelles, zodat we een mooie uitvoering konden laten zien.

Ondertussen onderzocht groep 7/ 8 hoe het er aan toe gaat in een echt theater. Ze gingen daarvoor op bezoek in de stadsschouwburg van Velsen. Daarna ontwierpen ze posters, maakten ze voor ons het decor en zorgden ze voor schminkkamers, kleedhokken, eten en drinken.

Vanmiddag was het zover. Groep 7/8 bouwde de hele school om tot een theater. Inclusief garderobe, engelenbank, foyer en coulissen. Het zag er prachtig uit! En groep 5/6 speelde de sterren van de hemel in hun eigen stuk. Alle kinderen van de school mochten het theater bezoeken en genoten van Pietje Belle en alle andere leuke acts!