Hoi allemaal,

Welkom bij ons in groep 7/8. Voor de helft van de klas het einde van de basisschooltijd, met allemaal leuke dingen in het vooruitzicht. Aan het begin van het jaar denken de kinderen daar al aan en iedereen kijkt uit naar het nieuwe schooljaar.

We hebben twee juffen dit jaar, en dat is heel gezellig, want maandag en dinsdag is juf Thirza er en woensdag, donderdag en vrijdag juf Sabrina. Op vrijdag hebben we in de middag gezellig crea-les en dinsdag in de middag, hebben we gym van meester Menno.

We werken de ochtenden hard aan het rekenen op onze Snappet. Dat is onze tablet waar we de lessen op maken van rekenen, maar ook van spelling. Het is heel handig, want ons werk wordt direct nagekeken en we kunnen het dan soms nog eens proberen. En de juffen kunnen tijdens de les en na de les goed zien wat we lastig vinden en waar we hulp nodig hebben. In de middagen werken we vaak aan thema. Elke 6 a 8 weken werken we aan een thema en in deze lessen worden biologie, aardrijkskunde en geschiedenis verwerkt. Het is elke keer weer een verrassing waar het thema over zal gaan, en vaak maken we ook nog een leuk uitstapje tijdens het thema of komt er iets of iemand in de klas. Zo zitten we helemaal in het onderwerp.

We kunnen nog veel meer vertellen, maar door middel van foto’s en verhalen kunt u het hier allemaal bijhouden en volgen!

Groetjes van groep 7/8 :)!

*******************************************************************************

Maart 2018

We hebben alweer veel gedaan de afgelopen tijd. Na de verkiezingen van ins vorige thema is er een coalitie gevormd en zijn er fractievoorzitters 4 standpunten gaan presenteren bij de leerlingraad. Daaruit is voorlopig gekomen dat er binnenkort een sponsorloop wordt gehouden ten behoeve van het vervangen van de doeltjes op het plein. Ook komt er meer groen in de school en zal er een proef komen om een keer het hekje tussen het kleuterplein en het grote plein open te houden. Het volgende thema, onder water, is ook alweer in volle gang! Eerst hebben we ons verwonderd over al het moois in de oceanen. Maar al gauw zagen we dat de oceaan bedreigd wordt. We lazen over plastic soup, olie, visserij en opwarming van water. Allemaal bedreigingen voor de dieren en planten in de oceaan. En ook wij hebben uiteindelijk last van een vervuilde oceaan! Daarom willen we er iets aan doen! De kinderen hebben in tweetallen actiegroepen gevormd binnen de vier bedreigingen. We gaan onderzoeken wat de problemen zijn, wat de oorzaken en gevolgen zijn en welke oplossingen er zouden kunnen zijn! En natuurlijk willen de actiegroepen actie voeren en mensen aanzetten om hun gedrag te veranderen! U hoort hier natuurlijk gauw meer van!

 

We namen ook voor even afscheid van juf Thirza die deze maand een kindje verwacht. We namen afscheid van haar met een heerlijke lunch!

Gelukkig zijn we ondertussen al helemaal gewend aan juf Lisette, superfijn dat zij tot de zomer op de maandag bij ons in de klas blijft!

Een paar weken terug gingen we ook naar het zaalvoetbaltoernooi van de stichting GPOWN. We hebben er heerlijk gevoetbald en met name de jongens hebben ook veel wedstrijden gewonnen! Uiteindelijk gingen we niet door naar de volgende ronde, maar met heel veel gezelligheid, een patatje en veel gejuich hadden we een superdag! Op naar het veldvoetbaltoernooi in Velsen!

De komende weken is het verkeersexamen van groep 7, we oefenen in de klas en ze kunnen thuis online oefenen. We hopen natuurlijk dat iedereen het haalt! Ook de eindtoets van groep 8 komt in april, we zullen de toets op chromebooks maken.

******************************************************************************************************

Januari 2018

De groep zit nu midden in de CITO-toetsen, maar ook midden in ons nieuwe thema! “Mijn politieke partij!”
We hebben partijprogramma’s onderzocht, onderzocht waarom de politieke partijen die specifieke namen/afkortingen en logo’s heeft.

En met al die onderzoeken hebben we 5 politieke partijen opgericht met partijprogramma’s gericht op wat zij vinden dat beter kan op onze school! Zo hebben we de CreaUnie, de Partij voor Beweging (PVB), de Technische Toekomst Partij (TTP), de Partij Op Niveau (PON) en Appél Groen! Wat een talent en creativiteit bij de kinderen en dan hebben we het nog niets eens over het enorme enthousiasme. In de komende weken wordt er campagne gevoerd en zullen er ook verkiezingen zijn! (dinsdag 20 februari!) Hou ons in de gaten!

*******************************************************************************

December 2017

De maand december. Een maand waarin we volop genieten van de feesten. Zoals Sinterklaas en Kerst waar we uitgebreid tijd en aandacht aan besteden.
We beginnen met Sinterklaas. Dit jaar hebben we weer lootjes getrokken en dus surprises en gedichten voor elkaar gemaakt, iedereen heeft er wat moois van gemaakt, hieronder een kleine impressie van ons Sinterklaasfeest in groep 7/8

 

*******************************************************************************

November 2017

Deze maand is echt voorbij gevlogen! We hebben volop gewerkt aan ons thema Smokkelen over zee! Afgelopen week zagen we in de klas vijf mooie presentaties over de VOC, de slavernij, piraten, de haven van Rotterdam en het achterland. Daarna zijn we met deze informatie weer verder gegaan in onze spel-uitgeverij. Er worden in vijf groepen smokkel spellen uitgedacht en ontworpen. Deze week werd er al druk geschreven aan de handleidingen en kaartjes en andere benodigdheden voor het spel zijn gemaakt! Volgende week hopen we de spellen te kunnen uitvoeren samen met groep 5/6.

Natuurlijk werken we ook hard aan eigen leerdoelen die we begin dit jaar in de startgesprekken met de kinderen hebben gesteld. De één herhaalt de tafels, de ander oefent om zelf een samenvatting te maken en weer een ander wil graag leidinggeven op een goede manier. In allerlei activiteiten komen we deze doelen van de kinderen dus tegen. Rondom het tussenrapport hebben we alle kinderen hier ook even over gesproken.

We zijn ook weer actief begonnen met de kanjertraining. De eerste les ging over jezelf zijn. Wees jezelf, wees te vertrouwen en laat je talenten zien. Daarbij doen we natuurlijk ook weer veel groepsspellen waarbij er flink samengewerkt moet worden. We genieten daar erg van in de klas, kunnen er hard om lachen maar meestal lukken de opdrachten goed!

Het huiswerk gaat voor de meeste kinderen prima, maar volhouden hierin is de kunst! We hebben de komende weken een topotekst over Afrika, het leren van aantekeningen voor een thema-toets en natuurlijk ook Engels. We gaan er lekker tegen aan!

*******************************************************************************

Oktober 2017

We hebben tijdens ons thema over het theater hele mooie kleurrijke theaters gemaakt. Op onze school werken met met de methode Laat maar zien. Hierbij leren kinderen verschillende technieken van beeldende vorming. De techniek die we bij het kleurrijke theater hebben geleerd was het werken met lagen om diepte te laten zien. In decors in echte theaters doen ze dit ook door middel van doeken.

De kinderen worden beoordeeld op het gebruik van deze techniek en de netheid van werken. Deze theaters hebben de kinderen in tweetallen gemaakt.

De afsluiting van het thema was een groot succes! We hebben een theater opgebouwd met alles erop en eraan. De onderbouw was ons publiek en mocht bij binnenkomst in de foyer gelijk doorlopen naar de garderobe. Ze kregen een kaartje met een rij en stoelnummer en werden door de gastheren en -dames naar hun plek gebracht. In de kleedkamer werden de spelers van Pietje Bell (groep 5/6) geholpen met kleding, schmink en het oefenen van de laatste tekst! Door de mensen van het geluid was er steeds een passend muziekje en het publiek was enorm enthousiast! De spelers van Pietje Bell deden het fantastisch! In de pauze kreeg het publiek natuurlijk een drankje en wat lekkers en daarna hebben we genoten van Het Anker got’s talent! Na de show kreeg het publiek keurig de jas weer terug. We hebben enorm genoten van dit spektakel.

 

*******************************************************************************

Oktober 2017

We werken hard aan ons theater. Morgen is de voorstelling van Pietje Bell van groep 5/6 in ons theater. Zie hieronder de advertentie (gemaakt door de afdeling PR) voor de kinderen van groep 1 t/m 4!

Welkom in ons theater

Voor kinderen en door kinderen

Wanneer: 20 Oktober 14:30

Waar: grote buitendijk 48 Het Anker

Wat: acts van kinderen van de school

Dit wordt te gek!!!!!!!!

*******************************************************************************

September 2017

We hebben er alweer twee weken op zitten en het is super gezellig in groep 7/8. We zijn gestart met de gouden weken. Dat betekent dat we veel samenwerkspelletjes en kennismakingsspelletjes doen. Daarbij hebben we enorm gelachen. We bespreken de oefeningen steeds na om te kijken of we iets mee kunnen nemen voor de rest van het jaar. Zo kwamen we erachter dat we goed met elkaar kunnen praten als we bij het onderwerp blijven en echt luisteren. Ook ontdekten we bij het samenwerken dat het belangrijk is dat iedereen actief meedoet en dat we gefocust zijn. In de oefeningen gaat dat supergoed dus dat belooft veel voor de rest van het jaar! Samen hebben we opgeschreven wat we belangrijk en fijn vinden in de klas en we hebben met elkaar besproken hoe we dat kunnen bereiken. Het is mooi om te zien hoe de kinderen dat kunnen in groep 7/8! We zijn nu al trots op ze!

Natuurlijk zijn alle vakken ook gestart, voor groep 7 ook een nieuw vak, studievaardigheden. Best even wennen maar het gaat zeker goed komen! Het huiswerk is ook weer begonnen, in de klas staat een memobord met het huiswerk, maar natuurlijk staat het ook in de agenda’s van de kinderen!

Afgelopen week hebben we ook startactiviteiten bij het nieuwe thema gedaan. We gaan werken en onderzoeken hoe alles werkt in de stadsschouwburg. We hadden het over allerlei soorten optredens. Dans, cabaret, toneel, muziek en musical, in de stadsschouwburg kan je het allemaal beleven! Uiteindelijk hopen we onze eigen stadsschouwburg te openen!

Volgende week hebben we de startgesprekken met de kinderen en ouders, fijn om dan met elkaar van gedachten te wisselen!

*******************************************************************************